Диети с плодове и зеленчуци (28.02.2012)

Статии
 

Плодовете и зеленчуците спомагат за намаляване на телесното ни тегло. В настоящата статия ще стане въпрос за онези плодове и зеленчуци, които подпомагат диетите за отслабване, които понякога правим. По принцип всички плодове и зеленчуци са полезни и спомагат за провеждането на диети за отслабване, защото са с богато съдържание на фибри. Ето които от тях са особено полезни и се препоръчват, когато искаме да отслабнем.

Ябълката - е сред най-полезните плодове. Пектинът в нея намалява апетита и може да ви помогне да преодолеете чувството на глад. В допълнение към това ябълката съдържа фибри, които спомагат за правилното протичане на храносмилателния процес. Така че консумирането на ябълки ще ви помогне да намалите количеството приемана храна и по този начин ще подпомогне вашия процес на отслабване.

Авокадо - авокадото е плод, който има високо съдържание на мазнини, но тези мазнини подпомагат програмата  за отслабване. Освен че подкрепя стремежът ви към отслабване авокадото съдържа и полезни хранителни вещества за здравето като витамин В, калий, витамин Е, и лутеин. Непременно го включете в диетичния си режим.

Чушката и зелените зеленчуци - те  са сред най-полезните от зеленчуците при провеждане на диета за отслабване. В допълнение към тази полза от консумацията на посочените зеленчуци е тяхната способност да подобрят имунната ви система и резистентността на заболявания.  

Броколи - броколито е четвъртият от изброените плодове и зеленчуци, които значително подпомагат диетите за намаляване на телесно тегло. Консумирането на броколи е не само диетично, но зеленчукът е сред храните, които повишават съпротивителните сили на организма срещу ракови заболявания, съдържа високи нива на калций, желязо, магнезий, витамин А и витамин C.

Изброените четири плодове и зеленчуци са сред най-полезните и ефикасните, когато става въпрос за спазване на диети за отслабване.

Ябълка и авокадо