Как да отслабнем за една седмица (11.05.2012)

Статии
 

В мрежата има различни диети за отслабване. Тук предлагаме пет начина да се повлияе на личното телесно тегло чрез рязка промяна на храненето и начина на живот. Ако искате да отслабнете за една седмица, значи сега е времето да опитате да влезете в роклята, която много харесвате, да си сложите по-предизвикателен бански костюм или просто да повишите самочувствието си. Ето някои съвети, които  са доказали своята ефикасност:

1.    Сбогувайте се с бързото хранене

Бързото хранене е голям враг за тези, които искат да отслабнат не само за ограничен период от една седмица, но то пречи на всяка диета и на всяко решение за регулиране на теглото.  Бързите храни са богати на наситени мазнини и съдържат преработенж месо. Ето защо диетолозите съветват да избягваме бързото хранене. През седмицата, посветена на диетата за регулиране на теглото, яжте само домашно приготвена и то здравословна храна.

2.    Намалете порциите

Гладуването, като метод за намаляване на теглото, никога не е бил успешен.  Този метод не би трябвало да се прилага и тогава, когато искаме да отслабнем за 1 седмица. За да не бъдете гладни,  яжте през целия ден по малко. По този начин метаболизмът на Вашия организъм е запазен и е ограничено чувството на глад. Между храненията изяждайте по един плод по ваш избор - това от една страна ще помогне да преодолеете чувството на глад, а от друга ще даде на организма ценни хранителни вещества, фибри и антиоксиданти. 

3.    Избягвайте изкушенията

Всеки от нас в един момент от денонощието изпитва непреодолимо желание за нещо сладко - независимо дали това е бисквитка, шоколадче или парче торта. Най-добрият начин да избегнем изкушението, е да  си наложим чрез воля, че ще му истоим. Внимавайте, този съвет важи и за чипсовете и сладоледа - те също не са полезни и са противопоказни, когато искаме да регулираме теглото си.

4.    Увеличете физическата активност

Не е възможна бърза загуба на тегло без интензивна физическа активност. Ако се движите повече, ще ускорите метаболизма на организма си и по този начин ще съдействате за намаляване на теглото си. Това е начинът да се включат всички възможни средства, за да постигнете целта си. Увеличете физическата си активност чрез бягане, колоездене, плуване, танци или просто чрез фитнес  - това са само някои от основните начини, чрез които ще се сдобиете със страхотно тяло.

5.    Задължително пиете много вода

Безброй изследвания показват, че хидратацията улеснява загубата на тегло в нашия организъм.  Правилната хидратация отдавна се разглежда като основен ключ към загуба на тегло. В това твърдение има смисъл, като се има предвид, че почти две трети от човешкото тяло се състои от вода. Хидратацията е много важна не само за загубата на тегло, но също така и за освобождаване на тялото от токсините, отпадъчните вещества и  за регулиране на телесната температура . Ето защо пийте много вода. Това ще гарантира успеха при постигането на целта - намаляването на телесното тегло.

Диета за отслабване