Плодовите диети (29.11.2011)

Статии
 

Плодови диети

Плодовите диетите са лесен и прост начин за осигуряване на нужните витамини и хранителни вещества на тялото от една страна, а от друга те са средство за преодоляване на лошите хранителни навици на нашето съвремие. Плодовете са с високо съдържание на витамини, минерали и естествени антиоксиданти, всичко, което би помогнало да се  стимулира сложната системи на организма.

Повечето плодове са полезни, защото съдействат за елиминиране на токсините в организма и за облекчаване на простудните симптоми и заболяванията на белия дроб и дихателните пътища. Плодовете облекчават храносмилателната система. Плодовите диети могат да намалят симптомите на някои сериозно заболявания.

Еднодневна плодова диета

Еднодневната плодова диета позволява на организма да си почине от нездравословния начин на хранене, който води съвременния човек.

Тридневна плодова диета

Тридневната плодова диета  определено подобрява  симптомите на заболяванията на дихателните пътища. Тази диета съдейства за подобряване на състоянието на хора със храносмилателни проблеми.

Седемдневна или десетдневна плодова диета

Започването на дълга плодова диета трябва да е съпроводено с приемане на билки за очистване на организма и освобождаването му от токсини и вредни отлагания като камъни в жлъчката и в бъбреците. Дългата плодова диета съдейства за предотвратяване на пристъпа на подагра, тя спомага за преодоляване на храносмилателните проблеми, бронхиалните проблеми и  хроничния запек.

Как да започнем плодова диета

  • Изберете пресни и и сушени плодове, които харесвате, така че да имате богато разнообразие от плодове на трапезата;
  • Когато ядете плодовете, дъвчете ги бавно;
  • Не смесвайте сушени и пресни плодове по време на дадено хранене;
  • Хранете се 4 до 5 пъти дневно;
  • Плодовете се разграждат много по-бързо от другите храни, така че носете плодове със себе си, в случай че се почувствате гладни;
  • Динята се яде без да се смесва с други плодове.

Ползи за отслабващите

Повечето от хората, които се стремят към отслабване, считат, че плодовете им помагат в процеса на отслабване. Яденето на плодове може да бъде самостоятелен хранителен режим или от един до три дни разтоварваща диета. Типичното намаляване на теглото при тридневна консумация на плодове е от 1 до 3 килограма.

Противопоказания

Ако приемате или сте приемали лекарства продължителен период от време или сте човек, който често употребява алкохол, е възможно черният ви дроб да е складирал голямо количество токсини.  В този случай  препоръчваме качествена промяна в хранителния режим и въвеждане на плодова храна като част от седмичното меню. Може да започнете с едно хранене на ден - приемане на плодове на закуска или на обяд. След няколко седмици ще почувствате подобрение и едва тогава може да преминете към прилагане на еднодневна, а по-късно и тридневна плодова диета. 

Ако се почувствате по-добре, продължете с  новия нормален хранителен режим, като се стремите да приемате сурови плодове и зеленчуци веднъж седмично, за да укрепнете своя организъм и да подобрите неговите функции.