Могат ли плодовете и зеленчуците да помогнат при менопауза? (04.12.2011)

Статии
 

Менопаузата е най-трудната част от живота на една жена. Това е естествен жизнен процес и е по-добре да облекчим процеса, а не да се борим с него. Препоръката е да се консумират повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести продукти и зърнени култури, богати на витамин С и каротин. Тук се включват портокали, грейпфрути, моркови,тикви, домати, броколи, карфиол и зелени листни зеленчуци.

Менопауза

Консумацията на плодове и зеленчуци по време на менопауза води до образуването на определен вид бактерии в червата. Вероятните причини за това са лошото храносмилане на храната и по-слабата перисталтика на червата. Това води до растеж на мазнини върху корема, карайки го да изглежда като обемиста част от тялото ни. Това състояние се нарича подуване на корема по време на менопауза.

Препоръчително е да се спазват определени диети и да се съблюдава определен дневен режим. Плодовете и зеленчуците непременно трябва да бъдат включени в диетата. Консумацията на пресни плодове подобрява перисталтиката на червата. Препоръчително е поне пет пъти на ден да се ядат плодове и зеленчуци. Те съдържат пълната гама  витамини, минерали и биофлавоноиди, които пазят ни съхраняват млади и здрави.