Десет ползи от ябълковия сок (06.02.2012)

Статии
 

Ябълков сок

Ябълковият сок е най-популярният сок в света и е предпочитан от много хора заради свежия и приятен вкус. Но освен вкусен той е и много полезен за здравето. Тук ще изброим десет ползи от консумирането на ябълков сок, които могат да променят вашето отношение към него:

Подпомага храносмилането - заради високото си съдържане на фибри ябълковият сок спомага за регулиране на храносмилателния процес. Освен това фибрите на сока могат да утолят глада ви и това да подпомогне вашата диета за редуциране на телесно тегло.

Подобрява зрението - ябълковият сок е с високо съдържание на витамин А и съдейства за подобряване на зрението и за по-бързото преодоляване на грипните заболявания

Укрепва костите - заради високото си съдържание на витамин В и витамин С ябълковият сок може да ни помогне за укрепване на костите.

Намалява лошия холестерол - освен да укрепи костите ябълковият сок може да намали лошия холестерол в тялото ни, тъй като този сок съдържа пектин и други фитохимически вещества, който съдействат за намаляването на "лошия" холестерол.

Предпазва от рак - флавоноидите в ябълковия сок помагат за намаляване на риска от рак на белите дробове и рак на дебелото черво.

Намалява риска от сърдечни заболявания - флавоноидите в ябълковия сок намаляват риска от сърдечни заболявания и инсулт.

Здрави зъби - заради съдържанието си на танин, ябълковият сок поддържа зъбите ви здрави.

Профилактика при менопауза - жените в менопауза е необходимо да поддържат нивата на хормона естроген в тялото си, за да намалят възможни здравни проблеми, дължащи се на хормонален дисбаланс като остеопороза, заболяване на сърцето и депресия.

Контролира кръвното налягане - фосфорът в ябълковия помага за контролиране на кръвното налягане.

Предотвратяване на тежки заболявания - консумирането на ябълков сок помага за избягване такива тежки заболявания като Алцхаймер и Паркинсон.

Имаме поне десет основания да предпочитаме прясно изцедения ябълков сок пред всеки друг сок.