Предимствата на портокаловия сок (29.02.2012)

Статии
 

Предимствата на портокаловия сок

Портокаловият сок е сред най-популярните в света и за доста хора е ежедневното питие, без което на могат. Сокът от портокали е вкусен, свеж, а освен това е полезен за нашето здраве. В настоящата статия са изброени осем ползи от консумацията на портокалов сок.

1.    Високо съдържание на Витамин А - това е първото предимство от консумацията на портокалов сок, което помага за подобряване на зрението и за предотвратяване на заболявания на очите.

2.    Високо съдържание на витамин B - подобрява метаболитния процес на организма и отделянето на енергия от въглехидратите, която от своя страна подпомага функционирането на мозъка.

3.    Високо съдържание на витамин C - чрез съдържанието си на витамин С портокаловият сок повишава имунната система на организма. Ако пиете редовно портокалов сок, това значително ще подобри вашето здравословно състояние и е по-добрият вариант от приемането на витамин С под формата на лекарства.

4.    Намаляване на лошия холестерол - портокаловият сок понижава нивата на „лошия" холестерол. Това означава че сокът помага за  предотвратяването на инсулти и сърдечни заболявания.

5.    Укрепване на костите и зъбите - портокаловият сок съдържа фосфор и калций, които укрепват костната система. Редовната му консумация подобрява състоянието на зъбите.

6.    Богатото съдържание на антиоксиданти - заради голямото си количество антиоксиданти портокаловият сок спомага за ограничаване на действието на свободните радикали в кръвта.

7.    Високо съдържание на желязо - желязото помага на процеса на формиране на хемоглобина и червените кръвни клетки, поради което консумацията на портокалов сок предотвратява анемията

8.    Високо съдържание на фибри - това е последното предимство от редовното пиене на  портокалов сок за здравето ни. Високото съдържание на фибри подпомага храносмилателната система на организма и процесите на отделяне.

Изброените 8 предимства от редовната консумация на портокалов сок го правят един от предпочитаните сокове, който значително подобрява нашето здраве и ни кара се чувстваме по-енергични.