Предимствата на гроздовия сок (09.04.2012)

Статии
 

Гроздов сок

Гроздето и гроздовият сок има много предимства. То е сред любимите плодове на много хора и се използва като съставна част на доста храни. Консумацията на грозде е особено полезна за нашето здраве. По-долу са изтъкнати седем предимства гроздето.

1. Гроздовият сок е полезен при заболявания от астма - виното или гроздето притежават асимилаторска сила, която може да увеличи съдържанието на вода в белите дробове. Това е много добре за астматиците, защото решава проблема с недостига на въздух.

2. Гроздето е антибактериално средство - червеното вино е мощно антибактериално и антивирусно средство, което защитава организма от инфекции.

3. Гроздето спомага при профилактика на болестта на Алцхаймер - научни изследвания показват, че виното или гроздето подобряват здравословното състояние на мозъка и предотвратява появата на болестта на Алцхаймер. Виното съдържа полифеноли, които намаляват нивото на бета пептидите при пациенти с Алцхаймер.

4. Гроздето спомага за профилактика на рака на гърдата - изследвания показват, че тъмното грозде помага за предотвратяване на рака на гърдата, а неговата консумация значително намалява туморната маса в гърдите.

5. Гроздето предотвратява запека - виното или гроздовият сок съдържат органични киселини, захари, целулоза, които действат слабително на организма. Гроздовият сок или виното са подходящи за преодоляване на оплакванията от запек или намалена перисталтика.

6. Гроздето предотвратява умората - гроздовият сок съдържа мигновена енергия. Той е богат на желязо и може да намали умората, ако е придружен от достатъчна почивка.

7. Гроздето спомага за профилактиката на сърдечните заболявания - нивата на азотен оксид в кръвта се увеличават при консумация на грозде, което е полезно за предотвратяване на появата на съсиреци в кръвта и за намаляване риска от сърдечни заболявания. Антиоксидантите могат да спрат окисляването на холестерола, които блокира кръвоносните съдове.

Посочените седем ползи от консумацията на грозде, гроздов сок или вино подобряват здравословното състояние на нашия организъм.