Диета с 14 продукта (27.06.2011)

Диети

Диета с 14 продекта

Тази диета ни зарежда с енергия, прави кожата ни блестяща, изгаря тлъстините по проблемните места.  Съгласно диетата правилното хранене съдейства за развитието на биохимичните процеси в организма, спира уврежданията още на клетъчно ниво, пречи  на появата на болести. Идеята на диетата е да се запасим с полезни продукти и да си осигурим нужните белтъчини, мазнини и въглехидрати чрез  здравословен начин на хранене. 14-те продукта дават най-добрата комбинация от здравословни вещества.  В тях има витамин С, фолиева киселина, селен, витамин Е, ликопен, лутеин, алфа-каротин, бета-каротин, влакна, омега -3 мастни киселини и полифеноли.

Четиринадесетте продукта са:

Чаят – укрепва имунната система, предпазва от рак и остеопороза, намалява риска от инсулт и укрепва сърдечния мускул. Пийте чаша и повече на ден

Фасулът – понижава холестерина, бори се с болестите на сърцето и рака, стабилизира кръвната захар, намалява кръвното налягане. Препоръчителната доза е консумацията на фасул четири пъти седмично.

Киселото мляко – укрепва костите и сърцето , богат източник на белтъчини и калций.  Препоръчителната дожа е една кофичка кисело мляко на ден.

Синята боровинка – намалява риска от сърдечни болести и рак, пази кожата здрава, помага в отслабването. Препоръчителната доза е 1-2 чаши на ден, пресни или замразени.

Овесените ядки – намаляват нивото на холестерина, снижават риска от коронарни болести на сърцето и диабет тип 2. Богати се на влакна и белтъчини. Препоръчителната доза е 5-7 супени лъжици на ден.

Тиквата – понижава риска от рак (на белите дробове, червата, пикочния мехур и гърдата), снабдява кожата с хранителни вещества, прави я млада и здрава.

Доматите – намаляват риска от ракови заболявания, увеличава защитата та на кожата от слънчева радиация, предпазват от катаракта и възстановяват нарушения на зрението. Препоръчителната доза е 1 домат на ден.

Портокалите – осигуряват здраво сърце, предпазват от рак, инсулт, диабет.  Препоръчителната доза е 1 портокал на ден.

Соята – предпазва от сърдечни болести, рак, остеопороза, помага при менструални и климактерични разстройства. Препоръчителна доза е 15 грама на ден.

Пуешкото месо –  най-здравословният източник на белтъчини, съдържа много мазнини и много вещества, които укрепват имунната система.  Препоръчителната доза е 115 грама три пъти седмично.

Броколито –  подобрява имунитета, предпазва от катаракта, укрепва сърцето и костите, намалява последствията от родови травми.

Сьомгата – понижава риска от сърдечни болести и рак. Препоръчителната доза е 150 грама два-четири пъти седмично.

Спанакът – предпазва от сърдечни болести и рак, от възрастови разстройства на зрението и катаракта, една шепа приготвен на пара или две шепи пресен спанак всеки ден е препоръчителната доза.

Орехите – намаляват риска от коронарни болести на сърцето, диабет и рак. Препоръчителната доза е 25 – 30 грама на ден, пет пъти в седмицата.